U bent hier: Home / Info COVID19

Info COVID19

Hierna volgen inlichtingen over de organisatie van de verschillende diensten van het OCMW van Elsene: :

SOCIALE DIENST

De toegang tot de Sociale Dienst voor het publiek blijft zeer beperkt:

Permanentie voor indiening van nieuwe aanvragen van 8u00’ tot 9u00’ en van 13u30’ tot 14u30’ (behalve op donderdagnamiddag).

De snelste manier om documenten binnen te brengen bij de Sociale dienst, is via de brievenbus in de Jean Paquotstraat nr. 63b. Wij raden u dan ook aan dat te doen.

We vragen u om tot dan de voorkeur te geven aan telefonisch contact via nummer 02.641.54.59, via e-mail adres adm.cpasxl@cpasixelles.brussels of, in minder dringende gevallen, een brief te sturen naar uw maatschappelijk assistent (uitsluitend aanvragen die deze procedure volgen komen voor behandeling in aanmerking). 

Elke andere toegang tot onze lokalen zal slechts bij uitzondering worden toegestaan (ontvangst van briefwisseling voor referentieadres of na afspraak geregeld door een maatschappelijk assistent).

JOBDIENST

De dienst is niet toegankelijk voor het publiek. Toch is er elke dag tussen 9u00’ en 15u00’ een wachtdienst waar u terecht kan via de telefoon.

Hierna volgen de telefoonnummers:

  • 02.641.56.22 voor administratieve en financiële vragen
  • 02.641.55.42 voor vragen over sociaalprofessionele inschakeling met uitzondering van artikel 60
  • 02.641.54.95 voor vragen betreffende maatregel artikel 60

DAGCENTRUM AUDREY HEPBURN

Het dagcentrum is gesloten.

SOCIALE KRUIDENIER

De sociale kruidenier van het OCMW van Elsene blijft voorlopig geopend.

SOCIAALCULTURELE CEL

Het onthaal van de sociaal-culturele cel is gesloten.

RESIDENTIES VAN AA EN UREN VAN GELUK

Bezoeken aan de Residenties Jean Van Aa en Uren van Geluk zijn tot nader order verboden. Toch kan u ondertussen op de respectievelijke Facebookpagina’s volgen wat er in de residenties gebeurt.

Residentie Jean Van Aa: www.facebook.com/residence.vanaa.7

Residentie Uren van Geluk: www.facebook.com/heures.douces.92

DIENST VOOR SCHULBEMIDDELING/ENERGIE

Het publiek heeft geen toegang tot de dienst.

Een telefonische permanentie is bereikbaar op telefoonnummer 02.641.54.59

HUISVESTINGSDIENST

De dienst is gesloten voor het publiek.

Een telefonische permanentie is bereikbaar op telefoonnummer 02.641.54.59

 

DIENST VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP

Op dit ogenblik blijft de dienstverlening van de DGBH beperkt tot de meest kwetsbare personen (boodschappen en bereiden van maaltijden). U kan de DGBH bereiken op telefoonnummer 02.641.56.53 of via e-mail op volgend adres: kathleen.vanderhasselt@ocmwelsene.brussels  

DE BEMIDDELAAR VAN HET OCMW VAN ELSENE

Voor alle aanvragen aan de bemiddelaar kunt u telefonisch terecht op het nummer 02.641.54.59 of via e-mail op volgend adres klachten@ocmwelsene.brussels 

BIJKOMENDE INLICHTINGEN

Voor iedere bijkomende inlichting kan u contact opnemen met het OCMW van Elsene via telefoonnummer 02.641.54.59 of op e-mailadres cpas.coronavirus@cpasixelles.brussels.

U kan eveneens terecht op de website van de gemeente Elsene www.elsene.be of op de Facebookpagina www.facebook.com/communeixelles/.

We raden u ook aan een kijkje te nemen op Facebookpagina Solidarité Solidariteit Brussels Bruxelles CoronavirusHet gaat om een groep burgers die per gemeente initiatieven samenbrengt binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Voor iedere inlichting betreffende het coronavirus/COVID19, verwijzen we naar de site van de FOD Volksgezondheid www.info-coronavirus.be of om te telefoneren naar 0800 14 689.

Tenslotte raden we u aan u in te schrijven op de site be alert be-alert.be